۱۳ مهر ۱۳۹۵، ۱۳:۲۷

رئیس سازمان دامپزشکی در پاسخ به مهر:

پول کافی نداریم/ فقط ۵۵ درصد دام سنگین واکسینه تب برفکی شدند

پول کافی نداریم/ فقط ۵۵ درصد دام سنگین واکسینه تب برفکی شدند

رئیس سازمان دامپزشکی بابیان اینکه رایگان نبودن طرح واکسیناسیون تب برفکی درجمعیت دام سنگین باعث عدم استقبال دامداران از این طرح شد،گفت:در مرحله دوم این طرح دولت هزینه واکسیناسیون رامی‌پردازد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی خلج در نشستی خبری که به مناسبت ۱۴ مهر روز ملی دامپزشکی برگزار شده بود، در پاسخ به پرسش مهر درباره آخرین وضعیت بیماری تب برفکی در کشور اظهار داشت: واقعیتی که ما با آن مواجه هستیم، این است که به اندازه کافی برای کاری که باید انجام بدهیم، پول نداریم.

وی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی برای تأمین واکسن تب برفکی نیازمند ۷۵ میلیارد تومان اعتبار است، اضافه کرد: علیرغم این مسئله کل اعتبار ما در حدود ۶۰ میلیارد تومان است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه تب برفکی در کشور ما بومی است و معمولاً در کشورهای دنیا خسارت‌های اقتصادی بزرگی ایجاد می‌کند، افزود: در حال حاضر ما شرایط مطلوبی از این نظر داریم؛ ضمن اینکه در ابتدا و انتهای سال ۹۴ کشور با اپیدمی این بیماری مواجه بود که با ارائه خدمات، موفق به کنترل آن شد.

خلج ادامه داد: فاز اول واکسیناسیون علیه بیماری تب برفکی در خرداد ماه امسال انجام شد که در این طرح ما دام‌های سبک را به صورت رایگان واکسیناسیون کردیم، اما در مورد دام‌های سنگین این اقدام بهادار بود و دامدار باید هزینه آن را پرداخت می‌کرد.

این مقام مسئول در سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه درباره دام سبک پیش‌بینی شده بود ۲۵ میلیون رأس از جمعیت آنها واکسیناسیون شود، گفت: عملیات انجام شده ۱۰ درصد بیشتر از پیش‌بینی انجام شده بود و ۲۸ میلیون رأس دام سبک در این طرح واکسیناسیون شدند.

وی اضافه کرد: اما درباره جمعیت دام سنگین ما نتوانستیم در حد پیش‌بینی، واکسیناسیون انجام دهیم و تنها ۵۵ درصد جمعیت دام سنگین کشور (۲.۸ میلیون رأس) واکسیناسیون شدند.

خلج با اشاره به اینکه ما نگران هستیم که با آغاز فصل سرما این بیماری در کشور شیوع پیدا کند، ادامه داد: به همین جهت فاز دوم واکسیناسیون علیه تب برفکی از ۱۵ شهریور ماه سال جاری آغاز شده و ما سعی کردیم که این کار تداوم یابد تا به مرحله‌ای که ما انتظار داریم، برسد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: به منظور افزایش استقبال دامداران از این طرح، دولت تصمیم گرفته هزینه واکسیناسیون دام‌های سنگین را خود بپردازد و دامداران تنها باید بهای واکسن را بدهند؛ ضمن اینکه هزینه واکسیناسیون ۱۵۰۰ تومان و بهای واکسن بین ۲۰۰۰ تا ۲۲۰۰ تومان است.

وی با بیان اینکه ۲۰۰۰ تومان در برابر قیمت دام پولی نیست، تصریح کرد: در صورتی که دامداران از این طرح استقبال نکنند، احتمال مواجه شدن آنها با این بیماری افزایش پیدا می‌کند.

تدابیر دامپزشکی برای ذبح دام در ایام تاسوعا و عاشورا

رئیس سازمان دامپزشکی همچنین کاهش تلفات طیور طی سال های اخیر را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: میزان تلفات ما در اواخر سال ۹۱، ۱۱.۱ درصد بوده که این عدد در پایان سال ۹۴ به ۸.۹۸ رسیده است. ضمن اینکه تعداد کانون های بیماری از ۱۶ هزار و ۵۰۱ کانون در پایان سال ۹۱ به ۸ هزار و ۸۵۵ کانون در پایان سال ۹۴ رسیده است.

خلج در پاسخ به پرسش دیگر مهر مبنی بر اینکه اقدامات سازمان دامپزشکی برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی چه خواهد بود و این سازمان چه برنامه ای برای رعایت اصول بهداشتی در این ایام دارد، اضافه کرد: سازمان دامپزشکی تشدید نظارت‌های بهداشتی بر ذبح دام های قربانی را در ایام مذهبی در دستور کار قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر این طرح به صورت جامع و با هماهنگی دستگاه‌های استانی از جمله فرمانداری ها، نیروی انتظامی، شهرداری، بهزیستی و غیره انجام می شود، گفت: ما اطلاع رسانی کافی را در این زمینه از طریق صدا و سیما، جراید محلی و تبلیغاتی که توسط سازمان دامپزشکی، شهرداری‌ها یا ائمه جماعت صورت می‌گیرد، انجام می‌دهیم.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه کسانی که دام قربانی می‌کنند، باید این کشتار را تحت نظارت اکیپ های سیار یا ثابت دامپزشکی انجام دهند، ادامه داد: در تاسوعا و عاشورای سال گذشته بالغ بر ۶۶۸ اکیپ ثابت و ۸۲۵ اکیپ سیار دامپزشکی در این زمینه فعال بودند، ضمن اینکه حدود ۶۵۰ دکتر دامپزشک، ۱۲۷۰ نفر بازرسان بهداشتی گوشت و ۴۱۷ نفر ناظرین شرعی بر ذبح دام ها در این ایام نظارت داشتند.

خلج ادامه داد: امسال نیز تعداد اکیپ ها، کارشناسان دامپزشکی و غیره حدودا مانند سال قبل است و نوسان چندانی ندارد ضمن اینکه پیش بینی می‌شود کشتار دام در سال جاری نسبت به سال گذشته ۶ تا ۷ درصد افزایش داشته باشد.

وی با بیان اینکه در تاسوعا و عاشورای حسینی سال گذشته بیش از ۶۶ هزار راس دام از جمله گوسفند، گاو، بز، گاومیش و شتر ذبح شدند، گفت: برای کشتار بهداشتی دام در این ایام اماکنی توسط شهرداری یا کمیته امداد یا سازمان بهزیستی کشور در نقاط مختلف شهر تعبیه شده همچنین در مسیر هیئت‌های بزرگ که از قبل مشخص می شوند، اکیپ های سیار دامپزشکی مستقر هستند و بر ذبح دام ها نظارت می کنند.

رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه با بررسی کارشناسان دامپزشکی لاشه‌ها و آلایشهایی که قابلیت مصرف ندارند، از چرخه مصرف حذف می‌شوند، از مردم خواست گوشت دام ذبح شده را مستقیما وارد زنجیره پخت و پز نکنند و این گوشت را حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه در یخچال نگهداری کنند تا هم بار میکروبی آن کاهش پیدا کند و هم گوشت ترد شود.

 واردات گوشت قرمز از روسیه تائید شد

خلج درباره واردات دام زنده نیز اظهار داشت: سازمان دامپزشکی جلوی واردات دام زنده به منظور کشتار در همه کشتارگاههای کشور را گرفته که این اقدام در ایران بی‌سابقه بوده است.

وی با بیان اینکه واردات دام از کشور پاکستان به سیستان و بلوچستان کنترل شدنی نیست، تصریح کرد: ما اجازه خروج این دام ها از استان سیستان و بلوچستان به سایر نقاط کشور را نداده و این کار را متوقف کرده‌ایم البته گاهی دام هایی از این استان خارج می شود که این اقدام از نظر ما قاچاق است و با آن برخورد می‌شود.

رئیس سازمان دامپزشکی افزود: ما از وزارت کشور درخواست کرده‌ایم نوار حائلی بین مرز ایران و مرز عراق و ترکیه قرار بگیرد که دامی نتواند از این طریق جابجا شود.

خلج درباره واردات گوشت هم اظهار داشت: برای صادرات مواد لبنی و آبزیان به روسیه از نظر ما هیچ مانعی وجود ندارد ضمن اینکه ما تایید کرده‌ایم گوشت قرمز  و در مرحله اول گوشت گوساله منجمد بدون استخوان، از این کشور وارد ایران شود. بنابراین هر کس که متقاضی این کار باشد، می تواند به ما مراجعه کند و ما مجوز می دهیم.

وی درباره آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نیز با بیان اینکه این بیماری یکی از معضلات اقتصادی و بهداشتی جهان است، گفت: کشورهای آمریکا، دانمارک، فرانسه، چین، چین تایپه، هند و بسیاری از کشورهای آفریقایی در حال حاضر درگیر این بیماری هستند، ضمن اینکه فصل سرما آغاز شده و به زودی با کوچ پرنده های مهاجر به کشور روبرو می شویم و همین نگرانی‌هایی را در زمینه شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد در ایران ایجاد می کند.

رئیس سازمان دامپزشکی برنامه پایش و مراقبت سازمان دامپزشکی را در این زمینه مورد اشاره قرار داد و افزود: این سازمان پرندگان زینتی، بازارهای عرضه پرندگان و واحدهای طیور صنعتی و روستایی را در طرح پایش خود مورد بررسی و نمونه گیری قرار می دهد و این طرح از ۱۷ شهریور ماه در کشور آغاز شده است.

خلج ادامه داد: با اجرای این پایش سه مرحله ای، ما وضعیت پرندگان را مورد ارزیابی و آزمایش قرار می دهیم تا ببینیم ویروس آنفلوآنزا در کشور گردش دارد یا خیر که در حال حاضر هیچ مشکلی در این زمینه نداریم، اما در حالت آماده باش هستیم.

وی از مردم درخواست کرد از جابجایی طیور بدون مجوز دامپزشکی دولتی در سراسر کشور خودداری کنند. همچنین از خرید مرغ زنده در جاده ها و اماکن این چنینی صرف نظر کرده و روستاییان اگر با تلفاتی در جمعیت طیور خود مواجه شدند فورا آن را به نزدیک ترین واحد دامپزشکی اعلام کنند.

کد خبر 3787072

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha